Nisko entalpijski geotermalni energetski demonstracioni sistemi za energetski efikasnu gradnju u Jadranskom području

GBC ME je partner LEGEND projekta, čiji je cilj promocija koncepta energetske efikasnosti i koristi nisko-entalpijske geotermalne energije na jadranskom području.

geotermal

Drago nam je što možemo objaviti da je jednom značajnom internacionalnom projektu koji ima za cilj da dokaže ekonomičnost geotermalnog grejanja odobreno finansiranje u sklopu IPA Jadranskog programa prekogranične saradnje Evropske unije. GBC ME je jedan od dva partnera iz Crne Gore, dok je drugi opština Danilovgrad. Naime rekonsrukcija zgrade Centra za kulturu i uvodjenje sistema grijanja i hladjenja korišćenjem geotermalne energije putem toplotne pumpe (GCHP), značajno će doprineti poboljšanju uslova rada i većoj valorizaciji objekta danilovgradskog Centra za kulturu kao i promociji alternativnih izvora energije. Zadatak GBC ME će biti da promoviše rezultate svih sedam javnih građevina (po 2 u Italiji i Hrvatskoj, a po 1 u Crnoj Gori, Sloveniji, Bosni i Hercegovini). Vodeći partner je opština Ferrara u Italiji, a projekat će trajati dve godine.

  legend logo

www.legend-geothermalenergy.eu/me

 

logo_eulogo_ipa

The contents of this website are the sole responsibility of Montenegro Green Building Council and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the IPA Adriatic Cross-Border Cooperation Programme Authorities

Prirucnik za geotermalne izvore u CGPrirucnik za geotermalne izvore u CG

 

banner legend live stream