logo_legendU sklopu LEGEND projekta Savjet za ekološku gradnju Crne Gore sprovodi istraživanje o upotrebi geotermalne energije putem geotermalnih pumpi (Ground Coupled Heat Pumps) i o upotrebi održivih izvora energije u Crnoj Gori.

Kao što vjerovatno znate, Evropska unija promoviše održive izvore energije kako bi smanjila štetne izduvne gasove, loš uticaj na prirodnu sredinu, te obezbedila energetsku sigurnost i samostalnost. U sklopu toga LEGEND projekat je finansiran iz IPA sredstava Jadranskog prekograničnog programa koji sprovodi opština Ferrara, Italija sa partnerima iz 5 zemalja u regionu. Više detalja možete saznati ovdje www.legend-geothermalenergy.eu/me.

Najljubaznije Vas molimo da odvojite 20 minuta kako bi ispunili ovaj upitnik i pomogli nam da sakupimo adekvatan broj odgovora iz prakse i sa terena. Spektar pitanja je širok te Vas molimo da što podrobnije odgovorite na ona koja se tiču Vaše djelatnosti i iskustva, dok druga možete zanemariti odgovorom ’ne znam’.

Ukoliko odgovorite na pitanja iz upitnika, Vi ćete nam pomoći da na osnovu procjene realnog stanja u ovoj oblasti od strane stručnjaka iz privrede i akademskih krugova, formulišemo preporuke Vladi Crne Gore sa ciljem da podstaknemo promjenu politike te Vlade, i da unapredimo zakonodavni okvir i tržišne uslove za unapređenje održive gradnje i razvoja u Crnoj Gori.

Bili bi smo Vam zahvalni da nam isunjeni upitnik vratite do 1. februara na marketing@gbc.me. Ne ustručavajte da nas kontaktirate ako imate dodatna pitanja.

Ovde možete preuzeti LEGEND WP5 upitnik.

Unapred smo zahvalni na Vašoj pomoći i vremenu.