IMG_20140305_141346

IMG_20140305_141830

Savjet za ekološku gradnju Crne Gore izlagao na Konferenciji o energetskoj efikasnosti..

Povodom proslave Svjetskog dana energetske efikasnosti, u multimedijalnoj Sali Opštine Tivat, 5.marta 2014., održana je Konferencija o energetskoj efikasnosti.

Skup, koji je organizovala Opština Tivat, odnosno Energetski menadžer i lokalni Tim za unapređenje energetske efikasnosti uz podršku Zelenog tima, okupila je veliki broj stručnjaka iz ove oblasti i zaiteresovanih građana, među kojima je svoje učešće u vidu izložbenog prostora imao Savjet za ekološku gradnju Crne Gore.

Konferenciju je otvorio energetski menadžer Opštine Petar Vujović, osvrćući se na značaj uštede energije dobijene iz klasičnih izvora, naglašavajući benefite koje donosi upotreba obnovljivih izvora energije.

U radu konferencije učestvovali su generalna direktorka Sektora za energetsku efikasnost u Ministrastva ekonomije Dragica Sekulić, predstavnica Centra za održivi razvoj UNDP-a u Podgorici Dragana Čenić, predstavnik Zelenog tima Opštine Tivat Tonko Lukšić, Goran Kovačević iz PRONE- Crnogorske fondacije za razvoj nauke i Biljana Gligorić iz Centar za održivi prostorni razvoj Expeditio iz Kotora.

Drugi dio teorijskog dijela konferencije je bio rezervisan za lokalne privrednike, a uspješno poslovanje svojih firmi su predstavili: g. Lazar Kordić- Tadeco Solar Energy, mr Miodrag Saveljić- Konzorcijum inženjerskog stvaralaštva „Tivat-inženjering grupa-5e“ i g. Mladen Bajković, ETG grupa.

Tokom trajanja konferencije svi zainteresovani privrednici, čija je djelatnost u vezi sa energetskom efikasnošću i obnovljivim izvorima energije, su dobili priliku da u holu Opštine na štandovima izlože svoj promotivni materijal i prikazati svoje proizvode i usluge.