IMG_20140404_112507IMG_7093

 

Savjet za ekološku gradnju Crne Gore u saradnji sa opštinom Danilovgrad, predstavio je partnerski projekat LEGEND na Jadranskom sajmu u Budvi.

Naime, 04. Aprila 2014. god. na Sajmu ekologije održana je četvoročasovna Radionica o geotermalnoj energiji.

Prisutne su pozdravili Predsjednik Savjeta za ekološku gradnju Crne Gore g. James Collins i menadžer LEGEND projekta, g. Dejan Vuković ispred opštine Danilovgrad.

Radionicu je vodio italijanski ekspert iz ove oblasti, dr Francesco Tinti, istraživač na Univerzitetu u Bolonji i tom prilikom javnost je upoznao sa potencijalima geotermalnih izvora energije. U drugom dijelu radionice dr Tinti je govorio o implemetaciji LEGEND projekta u Crnoj Gori i instaliranju geotermalne pumpe i rekonstruisanju kulturnog centra u opštini Danilovgrad.

Doprinos radionici dao je i eksterni ekspert LEGEND projekta prof. Mihailo Burić koji je tom prilikom upoznao prisutne o mogućnostima upotrebe geotermalnog izvora energije na crnogorskom području.

Radionici su takođe prisustvovali predstavnici Ministarstva ekonomije, Privredne Komore Crne Gore, direktor ETG grupe, g. Mladen Bajković, ’’Tivat Inženjering grupe’’, ’’Monte Solar’’, J.P. Vodovod i kanalizacija Podgorica, studenti mašinskog i građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, kao i stručni tim LEGEND projekta u opštini Danilovgrad.