Luštica Bay postao član

Usred vrućeg ljeta, tačnije 18. avgusta Orascom Development Holding postao je član, a arhitekta Omar Farid, Šef za planiranjeidizajn Luštica Bay, pristupio je Upravnomodboru Savjeta za ekološku gradnju Crne Gore.

Veoma nam je drago što smo pored novog članstva takodje dobili i mladog persperktivnog lidera ekološkog pokreta koji se pridružio grupi koja vodi naš mali NVO. Omar Farid je magistrirao Arhitekturu na McGill Univerzitetu, Montreal, Kanada i od tada je radio na raznim projektima u Kanadi kao i na Filipinima, Singapuru, Njujorku, koji u biti promovišu održivost i podstiču ekološki pristup arhitekturi i gradjevinarsvu.

Lustica logo

Plan razvoja Luštica Bay odvija se na 690 hektara zemlje, na poluostrvu Luštica. Period realizacije ovog projekta je 25 godina, što ga čini jednim od najvećih i najodrživijih u zemlji. Projekat će se razvijati po LEED standardu ekološke gradnje što znači da će svaka faza razvoja obuhvatiti lokalno kulturno i prirodno nasleđe kao i ekonomsku podobnost.

‘Mi želimo da stanovnici ovog kraja budu ponosni i da prihvate ovaj projekat kao dio njihovog okruženja. Luštica posjeduje nevjerovatnu prirodnu ljepotu i bogatstvo i mi ćemo je sačuvati po svaku cijenu’. 

 

click here

Čitajte dalje

click here