Svjetska nedelja ekološke gradnje 16 – 20 septembra 2013

Zelenije, bolje, zdravije

Svjetski savjet za ekološku gradnjui 102 Savjeta širom svijeta obelažavaju Nedelju ekološke gradnje. U skladu sa našom misijom,u Crnoj Gori ovu priliku ćemo proslaviti otvaranjem Green Building Professional (GBP) sertifikata i regrutovanjem studenata volontera.

Posjetite nas na Jadranskom sajmu u Budvi od 25 – 29 septembra.

World_Green_Building_Week_web

Znanje je moć! U Crnoj Gori postoji manjak znanja i iskustva u domenu zelenih građevinskih projekata koji promovišu energetsku efikasnost, upotrebu obnovljivih izvora energije, zaštitu kulturne i prirodne sredine. GBP certifikat ima za cilj da podigne kapacitet stručnog osoblja kako bi ostvarili ciljeve ekološke Crne Gore.

Da bi omogućili edukaciju i na fakultetskom nivou GBC ME će obezbijediti besplatno učešće studentima volonterima na GBP kursu. Prezentacije će biti održane na arhitektonskom, gradjevinskom i mašinskom fakultetu u Podgorici, kao i u Montenegro Business School.

WGBW_thumbnail_2011

Mreža Svjetskog savjeta uključuje 25000 kompanija i organizacija širom svijeta,zapošljava 700 osoba globalno, a podržana je od 35 000 volontera u vodećim građevinskim kompanijama širom svijeta. Kroz edukativne programe je do sada obučeno 300 000 ljudi.