MPA pobjednik European Property Awards 2013

Velika nam je čast da objavimo da je Montenegro Architects, dio kompanije Montenegro Property Associates (osnivač GBC ME), pobednik u takmičenju za Nagradu evropskog udruženja vlasnika nekretnina (European Property Awards)  u 2013.godini.

Nagrada će biti uručena pobedniku na svečanosti koja će se održati u Londonu 24. septembra 2013.godine.  Tim odabranih stručnjaka  je pobednika nagradio za dizajn tradicionalne kuće renovirane u venecijanskom kamenu  u Perastu, gradu koji je se nalazi na UNESCO-voj listi  spomenika kulturne baštine.

Ova nagrada se dodeljuje onima koji dostižu najviše standarde u projektovanju, gradnji  i unutrašnjem dizajnu  stambenih i poslovnih zgrada, sa posebnim naglaskom  na visokokvalitetnim i održivim uslovima stanovanja, ergonomiji-odnosno  sveobuhvatnoj  funkcionalnosti, originalnosti i kreativnosti rešenja. Objekti u izgradnji  se mogu kvalifikovati za ovu nagradu u bilo kojoj fazi gradnje ukoliko imaju odgovorajuću dozvolu  za gradnju.

Crna Gora  postaje sve poznatija i prisutnija u javnosti Velike Britanije najviše zahvaljujući  Peter Monk-u i njegovim poslovima u novoj marini za luksuzne jahte poznatoj kao “Porto Montenegro”.

Postoje i druge zanimljivosti vezane za ovu malu nezavisnu republiku veličine Velsa (Wales) sa stanovništvom od samo 650,000, kao što je  najveće kopneno jezero u Istočnoj Evropi  i brojni gradovi i prirodni rezervati koji se zbog svoje izuzetne ljepote nalaze na UNESC-ovoj listi  zaštićene kulturne i prirodne baštine.

EU13_Arch_HC_8